Wil je met ons in contact komen?
  Terug naar overzicht

  Leren en Deskundigheidsbevordering

  Jaarlijks worden er op verschillende manieren deskundigheidsbevordering aangeboden aan de IAG hulpverleners, werkbegeleiders en gedragswetenschappers.

  Webinars

  Meerdere keren per jaar worden verdiepende of verbredende webinars georganiseerd met inspirerende sprekers. Voor deze webinars worden SKJ-punten aangevraagd. Via de nieuwsbrief en deze website wordt informatie over de webinars gedeeld. Medewerkers van participerende organisaties kunnen gratis deelnemen aan deze webinars, voor overige geïnteresseerden wordt een kleine vergoeding in rekening gebracht. Voor meer informatie neem contact op met info@iag-overijssel.nl.

  IAG (netwerk)dag Overijssel

  Ieder jaar vindt er een IAG (netwerk) dag Overijssel plaats voor alle IAG hulpverleners van de aangesloten organisaties. Deze dag bestaat uit inhoudelijke, beleidsmatige en organisatorische elementen op basis van een thema. Voor deze dag worden SKJ punten aangevraagd. Het ontmoeten en kennis met elkaar delen staat hierbij centraal.

  Intersectorale intervisie

  Het IAG netwerk Overijssel biedt de mogelijkheid aan IAG hulpverleners, gedragswetenschappers en werkbegeleiders, werkzaam bij de aangesloten organisaties, om deel te nemen aan intersectorale intervisie. Het doel van intervisie is stappen te zetten in professionaliseren door zicht te krijgen op de eigen rol, het eigen gedrag en de eigen stijl van werken, maar ook door het verkrijgen van inzicht in de opvattingen en overtuigingen die in het werk – vaak onbewust – een rol spelen.
  Middels intersectorale intervisie met collega's uit andere werkgebieden worden opvattingen en inzichten verbreedt en zijn er nauwe contacten tussen organisaties onderling. Waardoor de beste hulp aan de cliënt gegeven wordt. Er zijn intervisiegroepen specifiek voor IAG hulpverleners, maar sinds kort ook voor gedragswetenschappers en werkbegeleiders. Iedere hulpverlener kan 1 x per 6 tot 8 weken deel nemen aan intersectorale intervisie.

  Wil je deelnemen als IAG hulpverlener, gedragswetenschapper of werkbegeleider, neem contact op met Miranda, m.hagreis@ambiq.nl

  Post HBO opleiding IAG en verdieping

  Voor de medewerkers van de aangesloten organisaties bestaat de mogelijkheid om incompany de IAG opleiding te volgen.
  De opleiding wordt verzorgd door NHL Stenden.

  NHL Stenden Hogeschool is deelnemer in de landelijke participantengroep van de IAG-methodiek, samen met 20 instellingen en 3 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden bij de doorontwikkeling van de IAG-methodiek en dragen bij aan het concept ‘elk jaar bewezen beter’.

  Dit betreft een 12 daagse opleiding, https://www.nhlstenden.com/cursussen-en-trainingen/iag-intensieve-ambulante-gezinsbehandeling

  Er is een 4 daagse IAG opleiding voor werkbegeleiding. Daarnaast worden er bijscholingsdagen georganiseerd.

  Opgave gebeurt via je leidinggevende van je organisatie.

  Blijf op de hoogte

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Aanmelden
  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico